گنج یابی استاد پوارو کوهسار نکته Yourself Available را بسازید

گنج یابی استاد پوارو کوهسار نکته: Yourself Available را بسازید

گنج یابی استاد پوارو کوهسار نکته: Yourself Available را بسازید

حمامی که در بخش مرکزی آن بوده تخریب گشته و به جای مسجد قبلهٔ آن که به مسجد دعا هم شهرت داشته، مسجد امام خمینی بنا شدهاست. در حال حاضر محله مهدیه گسترش یافته و با محلات کلوان، شهرک امام و علی پهلوان مرز مشترک دارد. این محله قدمتی چهل ساله دارد و در شرق جهرم و در مسیر پردیس دانشگاه علوم پزشکی، سازمان هلال احمر، تیپ۳۳ هوابرد المهدی، و در ابتدای جاده لار-بندرعباس واقع شده، در سالهای اخیر شهرک قمر بنی هاشم (ع) نیز به این شهرک الحاق شدهاست. در گذشته هر گاه جمعیت یک ده به حد نصاب میرسیده و وسعت آن افزایش مییافته و چهرهٔ یک شهر به خود میگرفته معمولاً یک مسجد جامع در آن تأسیس شدهاست و . علاوه بر وجود بازار و کاروانسراها و مسجد جامع در آن مانند سایر محلات دارای حمام و مسجد دیگری در بخش مرکزی آن میباشد. در محله سنان جهرم نیز مسجد جامع این شهر قرار دارد؛ مانند سایر شهرهای ایران بعد از بنای مسجد، بازار و کاروانسرای شهر در آن احداث شدهاست؛ لذا سنان مهمترین مرکز عبادی و تجاری شهر را تشکیل میدادهاست. این سفرنامه شرح مأموریت وی به دستور ناصرالدین شاه قاجار برای تهیهٔ گزارشی از وضع راههای گیلان و مازندران میباشد.

محلهٔ صحرا در جنوب غربی شهر واقع شدهاست و قدمت آن به اندازهٔ محلات داخل حصار نیست و بعد از تخریب حصار شهر گسترش یافتهاست. این محله هم از محلات جدید و در حال شکلگیری است. این محله کاملاً مسکونی بوده و مغازه به ندرت دیده میشود. مسیل پادگان جهرم (کلوان) از غرب این محله میگذرد و از این محله به طرف شرق ۶ محلهٔ پایین خوانده میشود و بخش شرقی جهرم را تشکیل میدهند. بایگانیشده از اصلی در ۱۰ مه ۲۰۲۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۴. قسمتی از محلهٔ مزبور از زه آب مذکور مرتفع تر بوده و شاید هم سدی برای جلوگیری از نفوذ آب در آن نقطه وجود داشته و هنوز هم این قسمت به بست بالا خوانده میشود. دهنو یکی از محلات شهر جهرم بوده ولی امروزه از آن کمتر نامی برده میشود. همچنین طاهر پس از اعلام استقلال، به نام یکی از علویان که قاسم بن علی نام داشت، خطبه خواند تا بدین ترتیب، رویگردانی خود از بنیعباس و گرایش به علویان را به نمایش بگذارد. به خاطر وجود همین مسیل این محله و محلات بخش شرقی داخل حصار جهرم قرار نگرفتند. مصلی یکی از نقاط شهر که بعد از اسلام مورد توجه جمعیت قرار گرفته معرفی نمود و آن را مرکز قطب شرقی جهرم نامید.

از مرز شرقی آن هرچه به طرف شرق پیش میرویم باغات جهرم قرار گرفتهاست و همچنین بخش شمالی آن باغات مرکبات قرار دارد و فقط بخش غربی آن با مصلی مرز مشترک دارد. استادیوم اصلی شهر در ضلع شرقی شهرک قرار گرفته که شامل زمین فوتبال، زمین مخصوص فوتبال ساحلی، زمینهای والیبال و بسکتبال، دو استخر شنا و سالن کشتی میباشد. اخیراً ساخت و ساز در قسمت ورودی (شمالی) شهرک رونق گرفته و اثری از زمینهای خالی در ورودی شهرک به چشم نمیخورد. همانطوریکه از اسم این محله معلوم است در دوران گذشته زمینهای این محله سرچشمه این محله منبع آبی بوده که بنا به نظر معمارین شهر از نقطهای که امروزه مشهور به گود پرگان است آب از زمین جوشش میکرده و پس از طی مجرای واقع در سمت شمالی بازار به خارج شهر میرفتهاست. محلهٔ سنان در حال حاضر به وسیلهٔ خیابانها و کوچههای عریض از هم بریده شده و انسجام گذشته را ندارد ولی در داخل آن هنوز مجموعهای از خانهها و مساکن سنتی و قدیمی است و همگی از خشت و گل بوده و دارای کوچههای باریک و بنبست میباشد.

این محله با سنان و دشتاب هممرز است. این محله با اسفریز، سنان و گازران هممرز است و دارای کوچههای باریک و بنبست همراه با مساکن سنتی است. در جایی که این محله قرار دارد نقطهای از آن معروف به قلعهٔ شیخ است و هیچ معلوم نیست که این قلعه مربوط به چه سالی بوده و فرم بنای آن چگونه بودهاست ولی احتمال دارد این قلعه بعد از جابجائی جمعیت از ارتفاعات اطراف به طرف نواحی پستتر احداث شده باشد و با افزایش جمعیت، این قلعه ویران گشته و اکنون هیچ آثاری از آن جزء نام آن بر جای نماندهاست. این محله مانند کلوان در حد واسط بخش غربی و شرقی شهر قرار دارد و مساکن آن بعد از شکلگیری دو قطب غربی و شرقی بنا شدهاست ولی قسمتی از آن مخصوصاً شرق آن جزء مساکن متفرق بخش شرقی میباشد. این محله در گذشته فقط با مصلی و کلوان مرز مشترک داشته و در حال حاضر با توسعهٔ هر دو بخش شرقی و غربی شهر کاملاً به بخش غربی هم چسبیدهاست.


این لینک
منبع
سایت
سایت منبع
لینک منبع
این سایت
اینجا
این سایت
این لینک
منبع